23 Kasım 2014 Pazar

KESTANE AŞKINA

                   Kışın habercisi olan kestane  besleyici ve kalori değeri yüksek bir besin olan kestane B1, B2 ve C vitaminleriaçısından oldukçazengindir. Kestanede bol miktarda yağ ve protein bulunmaktadır. Ayrıca potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum minerallerini de içermektedir.
Kestanenin Faydaları: Vücuda kuvvet ve enerji verir. Cinsel gücü arttırır. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Hastaların iyileşmelerini hızlandırır. Kandaki kolesterol oranını düşürür. Kan dolaşımını düzenler ve hızlandırır. Varis ve basur şikâyetlerini azaltır. Karaciğere ve mideye de faydalıdır. İshali keser.

Kestane Nasıl Yapılır? Kestane taze olarak yenebileceği gibi haşlanarak ve kebap yapılarak da yenebilir. Ayrıca kestanenin kabuğu ve ağacını kabuk ve yaprakları da kullanılır. Kestanenin kabukları haşlanıp suyu içilirse sinirleri yatıştırır ve ateşi düşürür. Bütün bu yararları yanında kestane, yüksek tansiyon ve damar sertliği şikâyeti olanlara ve şeker hastalarına tavsiye edilmez.
kaynak bilgi:MyDearBody