13 Ağustos 2013 Salı

Otacı Bitki Özlü Şampuan

 Otacı 10  Bitki Özlü Canlandırıcı Şampuan




     Henüz şampuan kullanımı günümüz kadar yaygın olmadığı yıllarda(10-15 sene önce) çok net hatırlıyorum annem her yerden temin edilebilen zeytinyağı sabunlarından alıp saçlarımızı yıkıyordu ve hem parlak hem de canlı saçlarımız vardı. Zamanla sabun kullanımı azalıp şampuan kullanımı yaygınlaşınca biz de banyomuzdan şampuanı eksik etmez olduk ama zamanla sık dökülen, cansızlaşan, matlaşan saçlarımızı görünce bir sorun olduğunu anlayıp araştırmaya başladım. Bu araştırmalar sonucu neredeyse tüm çok satan ve pahalı şampuanlarda SLS ( sodium laureth sulphate) adlı köpüren, saçı temizleyen ama bunu yaparken oldukça zararlı ve hatta kanserojen risk faktörü içeren bir deterjan olduğunu keşfettim. Bu madde saçın kalitesini etkiliyor.

*Doğal maddelerle üretilmeyen diş macunlarında ve günlük temizlik ürünlerinde kullanılmaktadır (SLS'nin bu ürünlerin yapımında kullanılması çok sakıncalıdır)
*SLS, çocuklarda göz gelişimine ve deriye zarar veriyor. Kök hücrelerini etkileyen SLS saç dökülmesine de sebep oluyor.
    Maalesef piyasada SLS içermeyen şampuan yok gibi. Bu nedenle önerebileceğim çok az şampuan var. Bunlardan ilki Otacı nın bitki özlü şampuanı. Ben normal-yağlı saçlar için olanı aldım. Saçlarımı uzun zamandır Elseve ile yıkayıp mahvettiğim için ilk kullanımda farkı hemen hissettim. İçinde 10 tane saç için oldukça yararlı bitki var.Yıkadığınızda saç çok köpürmüyor ama önemli olan da bu zaten; SLS yok!Onun yerine temizleme etkisi olan, yağ çözen, daha az zararlı olan ve arındıran DSL var. Kokusu pek güzel değil ama saç temizleniyor içindeki yağlar sayesinde parlıyor yumuşak ve canlı görünüyor.Tavsiyem saç kremlerinden de uzak durun çünkü onda da bir hayli kimyasal var. Kremlerde SLS yok ama bir kez alıştırdınız mı saçın genetiği bile değişiyor.Bence düzenli kullanıp doğal bileşenleri olan bitki özlü şampuanlara geçiş yapın yoksa saçlarınız her banyoda avuç avuç dökülüp seyrekleşmeye ve cansızlaşmaya devam edecek ve siz de onları canladırmak için gene bir sürü para verip maske, sprey ve krem alıp kısa vadede görüntüde güzel ama sağlıksız saçlara sahip olacaksınız.


   2. Önerim Markafoni de keşfettiğim harika doğal el yapımı olan sabunları, bakım ürünleri ve şampuanları olan Soaphia.Bu markanın şampuanlarında SLS yok.Sitesini ziyaret etmenizi ve ürünlerini incelemenizi tavsiye ederim.En az 10 sabununu kullandım.Hepsi de çok güzeldi.Bence ürünler biraz pahalı ama Markafoni ya da diğer internet sitelerindeki satışlarında daha indirimli alabilirsiniz. http://www.soaphia.com.tr/

http://www.soaphia.com.tr/product/205/soaphia-maydonoz-isirgan-bitkisel-sac-sampuani.html
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder